De perfecte lamp voor elke ruimte

Lampen zijn essentieel voor het creëren van de juiste sfeer thuis. In onze webshop vind je een grote selectie aan lichtbronnen voor elke ruimte in je huis. Onze lampen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Je vindt dus zeker een lamp die perfect past bij jouw stijl en budget. Van functionele tot decoratieve verlichting, maar ook voor slimme verlichting ben je bij ons aan het juiste adres! 

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 458 resultaten!

Lampen voor elk type verlichting: LED & TL-lampen!


Led lampen & tl-lampen

In vele gevallen schaf je verlichtingsarmaturen aan waar de lampen standaard inbegrepen zijn. In de meeste gevallen gaat het dan om led verlichting. Indien de lampen niet standaard inbegrepen zijn bij het verlichtingsarmatuur kan je nog altijd kiezen uit vier soorten lampen: led lampen, TL-lampen, spaarlampen en halogeenlampen. Hieronder wordt elke soort afzonderlijk besproken, zodat we je een duidelijk beeld schetsen van de onderlinge verschillen.

Led lampen

LED staat voor Light Emmitting Diodes. De diodes of elektrische componenten zenden licht uit als er stroom doorheen gestuurd wordt. De lampen zetten ongeveer 50% energie om in licht. LED’s kennen we vooral van verkeers- en stoplichten, afstandsbedieningen,… Led-lampen zijn verkrijgbaar in rode, groene, gele, blauwe en witte uitvoering.

In tegenstelling tot traditionele verlichting is led verlichting veel energiezuiniger, ze hebben een lagere warmteontwikkeling en zijn duurzamer. LED-lampen hebben 50.000 branduren, doordat ze energie omzetten in licht, niet zoals bij een gloeilamp via een gloeidraad.

De kleur van het led licht wordt ook wel kleurentemperatuur genoemd. De kleurentemperatuur van een lichtbron wordt aangegeven in Kelvin. Hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe koeler het licht. Er is keuze uit extra warmwit, warmwit, koudwit, RGB en filament-lichtkleuren.
In tegenstelling tot een spaar- en TL-lampen geeft een LED-lamp onmiddellijk vol licht. Voor elke traditionele lamp in uw woning is een led lamp beschikbaar. Voor elke situatie is er een juist led lichtkleur en ledlamp beschikbaar.

TL-lampen

TL-lampen vallen onder de categorie van de fluorescentielampen, ook wel buislamp genoemd (TL staat voor Tube Light), en worden vaak gebruikt als indirecte verlichting. De TL-lamp geeft licht door de verbranding/verwarming van gassen. De onzichtbare ultraviolette straling wordt omgezet in zichtbaar licht.

TL-lampen zijn buisvormig en daardoor geschikt voor plafondverlichting. Ze geven een koel licht, maar recent zijn er ook uitvoeringen met een veel aangenamere lichtkleur. Ook dimmen behoort bij tl-lampen tot de mogelijkheden.

TL-verlichting wordt onderscheiden in diameters. Er zijn twee typen te onderscheiden: T8 (buis van 26 mm diameter) en T5 (buis van 16mm diameter). De T5 is de laatst ontwikkelde versie die elegantere armaturen toelaat en het licht knippert niet meer bij het opstarten. Men noemt deze ook de nieuwe generatie TL-lampen, uiteraard ook met led verlichting!

Je kan het volledige aanbod lampen snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen voor alle soorten lampen, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment. Een prijsofferte behoort steeds tot de mogelijkheden, de adviseurs zullen deze graag met jou gedetailleerd overlopen en duiding verschaffen waar nodig.

led-lamp

tl-lamp

led-lampen

Top