Zelfbouwmarkt in een notendop

Zelfbouwmarkt opende in 1980 voor het eerst de deuren en evolueerde al snel naar een speciaalzaak met persoonlijk advies voor producten inzake bouwen, verbouwen en woon- en interieurdecoratie. Dit unieke concept steunt op een lange traditie en ervaring binnen de wereld van conceptueel bouwen, verbouwen & interieur. Bouwen aan je thuis is dan ook ons motto!

Een goede kwaliteit gekoppeld aan een scherp gezette prijs en een goede service blijft dé filosofie van Zelfbouwmarkt. De showroom, met meer dan 6.000 m² oppervlakte, herbergt 7 speciaalzaken onder 1 dak! Één enkele partner dus voor jouw volledig (ver)bouwproject & interieur. Van de keuken tot badkamer tot vloer, muur, plafond, tot de ramen & deuren, terras...

Zelfbouwmarkt opende begin 2011 een designvolle & gemoderniseerde toonzaal in Ninove. Graag helpen onze vakspecialisten je in de showroom verder om van je huis een thuis te maken! Begin 2018 lanceerde Zelfbouwmarkt een gloednieuwe website en webshop. Op de webshop staan intussen meer dan 20.000 artikelen, maar ook voor leuke inspiratieartikelen over wonen, interieur & decoratie, tips & tricks & getuigenissen, ben je meer dan welkom op deze website!

Zelfbouwmarkt bestaat al meer dan 40 jaar!

Ga shoppen
Afdeling verlichting
Afdeling badkamer
Afdeling ramen en deuren

Het Zelfbouwmarkt assortiment

Ontdek onze unieke winkelbeleving en bespaar op jouw aankopen

Wil je een uitgebreid en kwalitatief assortiment aan zeer scherpe prijzen en promoties? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Ons bedrijf onderscheidt zich van zijn concurrenten door niet alleen geweldige producten aan te bieden, maar ook door een team van meer dan 40 vakkundige adviseurs die jou dagelijks raad geven bij jouw aankopen.

Alles onder één dak in onze enorme showroom

Onze showroom, met méér dan 6000 m² oppervlakte, herbergt 7 speciaalzaken onder 1 dak. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw huis en tuin:


Afdeling verf en behang service
Kom langs en ervaar het zelf

Onze showroom is geopend van maandag tot zaterdag, dus er is altijd een geschikt moment om langs te komen. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te helpen bij het vinden van de perfecte producten voor jouw huis en tuin.

Wacht niet langer en ontdek vandaag nog ons uitgebreide assortiment en vriendelijke service. Tot snel!

Ontdek het complete assortiment

Een rijke geschiedenis en stevige knowhow

Hoe het allemaal begon

Zelfbouwmarkt kent een geschiedenis van al meer dan 40 jaar in België. Het was een van de eerste grote doe-het-zelfzaken in België. De winkel werd opgericht in 1980 als onderdeel van de Duitse groep "Selbstbaumarkt- Moderne Bauelemente". Het assortiment was vooral Duits, net als de managementstijl van het bedrijf. De winkel heette toen nog "Zelfbouwmarkt – Moderne Bouwelementen".


zelfbouwmarkt-familie

Het ontstaan van ‘Zelfbouwmarkt’

In 1981 kwam Dhr. Ignace Desmet aan het hoofd te staan van Zelfbouwmarkt. Mr. Desmet besefte als geen ander dat de Belgische klanten nood hadden aan een meer persoonlijke aanpak, kwalitatieve producten én professioneel advies aan scherpe prijzen.

Het duurde dan ook niet lang tot de Familie Desmet de stap waagde om het bedrijf over te nemen in 1991. Door mr. Desmet zijn jarenlange knowhow en ervaring in de sector te implementeren bij Zelfbouwmarkt werd het bedrijf al snel een gevestigde waarde in de doe-het-zelfwereld.

De officiële naam werd in 1992 gewijzigd naar “Zelfbouw-markt Ninove”.

Leuk om weten is dat de toonzaal, omwille van de gele gevel en knalgele ballon op het dak, in de regio echter bekend stond als ‘het geel kot’.
 

Op en top een familiebedrijf!

In 2009 vervoegde zoon Stijn Desmet het management van Zelfbouwmarkt. Met een achtergrond als sales- en marketingmanager bij Procter & Gamble, was Stijn de geknipte persoon om het bedrijf verder te helpen professionaliseren, digitaliseren en informatiseren op vlak van verkoop, HR en Marketing.


Zoals het een echt familiebedrijf betaamt, is ook de zus Elise Desmet actief in de zaak, verantwoordelijk voor de afdeling "Home & decoratie" en lid van het aankoopteam. De eerste en tweede generatie zijn dus perfect vertegenwoordigd binnen dit familiebedrijf!

We blijven groeien & innoveren

Begin 2011 barstte Zelfbouwmarkt letterlijk én figuurlijk uit zijn voegen en drong een verhuis naar een nieuw winkelpand zich op. Zelfbouwmarkt ruilde zijn traditionele doe-het-zelfwinkel van 2.200 m² om naar een hedendaagse en trendy showroom van bijna 6.000 m² waar je alles kan vinden voor de inrichting van je huis, tuin & terras. Het logo en de naam kregen ook een opfrisbeurt en de overal bekende slagzin ‘Zelfbouwmarkt, bouwen aan je thuis’ werd met succes geïntroduceerd op nationale radio en televisie.

Vandaag de dag staan we klaar met een team van meer dan 80 collega's om jou de beste producten, prijzen en service te bieden.
 

Kom je eens langs? Bereken eenvoudig de route

Zelfbouwmarkt team
Collega Zelfbouwmarkt
Collega's Zelfbouwmarkt aankoop en decoratie advies
Top