Badkamerverlichting

Badkamerverlichting bestaat uit 3 soorten: algemene verlichting, sfeerverlichting en functionele verlichting. Ons aanbod verlichting voor de badkamer is dus ook aangepast aan die 3 noden. Om jezelf goed te kunnen zien in de spiegel heb je heldere verlichting nodig. Deze kan je in ons assortiment vinden in de vorm van spiegellampen of wandlampen. Om de badkamer in zijn geheel op te klaren, valt de keuze vaak op inbouwspots of plafondlampen. En ten slotte kom je graag tot rust in je badkamer. Hiervoor grijp je best naar sfeerverlichting in de vorm van spots met bijvoorbeeld een dimfunctie. Uiteraard is het belangrijk om jouw veiligheid te waarborgen, want water en elektriciteit passen niet samen. Onderstaand aanbod is bestand tegen opspattend water en vocht, zodat jij zorgeloos kan genieten van jouw deugddoend badkamermomentje.

  • Sorteer op:
Toon meer resultaten Shape

Er zijn nog 108 resultaten!

Badkamerverlichting: mogelijkheden

De badkamer is een multifunctionele ruimte: in de ochtend draait bijna alles rond zo snel mogelijk klaar zijn om tijdig naar school of het werk te gaan. Bij thuiskomt bij valavond, transformeert deze badkamer van functie naar een oase van rust & ontspanning.

Daarom dient de badkamerverlichting even divers te zijn als deze situaties. 's Morgens is vooral helder licht belangrijk om snel je persoonlijke hygiëne te voltrekken. 's Avonds is een gezellig, kalmerend licht van belang, dat je helpt te ontspannen na een lange werkdag. 

Door de optimale combinatie van verschillende verlichtingstypes creëer je de perfecte badkamerverlichting.

3 types badkamerverlichting

Om de badkamer perfect te verlichten kan je gebruikmaken van drie verlichtingstypes: algemene verlichting, accentverlichting en taakverlichting.

1. De algemene badkamerverlichting, ook wel de basisverlichting genoemd heeft tot doel de badkamer op een aangename manier te verlichten. Deze verlichting bestaat meestal uit inbouwspots of een centraal armatuur.

2. Als tweede verlichtingstype is er de taakverlichting. Zoals het woord al laat vermoeden, zorgt deze verlichting ervoor dat je nauwkeurige taken, zoals o.a scheren en maquilleren goed kunt uitvoeren.

Je hebt dus ook de juiste lichtset voor uw badkamerspiegel nodig, die verlicht zou moeten worden vanaf de bovenkant en beide zijkanten. Op deze manier voorkom je schaduwen op het gezicht, die wel ontstaan wanneer de verlichting bovenop de spiegel wordt geplaatst.

3. Het derde badkamerverlichtingstype is de sfeerverlichting. De laatste jaren de badkamer meer om meer een plaats waar men tot rust komt, hierbij speelt ook dé juiste verlichting een belangrijke rol.

Door wandlampen te gebruiken, kunt u speciale accenten creëren – daarmee kan je de ruimte in de badkamer meer open maken. Om echt ten volle te ontspannen wordt dimbare accentverlichting en verkleurbare LED-verlichting het meest gekozen.

Bestand tegen water en vocht 

Bij de locaties van de verlichting en de keuze van de armaturen in een badkamerruimte, waar vochtige dampen onvermijdbaar zijn, moet er met een aantal strikte voorschriften rekening gehouden worden.

De badkamer wordt opgedeeld in vier zones naargelang het watercontact en de afstand tot het bad, de douche en het badkamermeubel.

Daarom zijn al onze badkamerlampen IP 23‑, IP 44‑ of IP gecertificeerd. Hoe dichter uw lamp zich bij de waterbron bevindt en hoe hoger het risico is dat die nat wordt, des te hoger is de IP-classificatie die je nodig hebt. Deze waarde geeft aan in welke mate de lamp bestand is tegen water. Het volgende geldt: hoe hoger het getal, des te beter de bescherming.

Ons aanbod badkamerverlichting

Je kan het aanbod badkamerverlichting snel en eenvoudig ontdekken op deze website!

Of kom gerust eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen in badkamerverlichting, informeer je er verder bij de adviseurs, specialisten ter zake, die je graag verder wegwijs maken binnen dit assortiment.

badkamerverlichting spotjes

Badkamerverlichting sfeerverlichting

Spiegelverlichting badkamer
Top